Pokud máte na starosti firemní oslavu, dostatek jídla a pití bude naprostým základem. Jak zařídit občerstvení tak, aby byla celá firma spokojená a nikomu nic nechybělo?
Stále více se pro občerstvení volí rauty, jako volnější forma pohoštění. Hosté nejsou omezování ani časem, ani druhem nabízeného pokrmu. Připravit raut také není nijak složité a odpadají starosti s prostíráním. I tak se musíte držet několika základních tipů.
Základem každého rautu by měla být hlavní jídla, kterých se hosté nasytí. Následně zeleninové saláty, studené pohoštění a drobné pečivo. Samozřejmostí je také nabídka nealkoholického, ale i alkoholického pití, včetně welcome drinku. Raut doplňujeme o doprovodné služby, hudební produkci, umělecký program a podobně.
Tip: Existují jídla, s kterými se nikdy nic nepokazí. Například tolik oblíbená pizza je pokrmem, který můžete objednat v tolika variantách, kolik je chutí hostů. Pro firemní rauty využijte rozvoz pizzy Brno, případně rozvoz pizzy Olomouc a máte po starostech.
Součástí rautu jsou často patřičné dekorace, nejlépe tématické, které souvisí právě s typem této akce. V případě firemního rautu je vše na předchozí domluvě, zpravidla stačí poměrně prostý program.
U rautu jsou vždy nejdůležitější servírovací a bufetové stoly, ty se nejlépe umístí tak, aby u nich byl dostatek prostoru pro hosty, kteří se kolem nich budou po celou dobu akce pohybovat. Na co by pořadatel rautu neměl nikdy zapomínat, je dostatek prostoru pro všechny hosty. Není právě příjemné, když se u stolu musí tlačit a prát o každé sousto.
Volba pokrmů je čistě na vás. Můžete zvolit moderní způsob podávání mini dobrot a jednohubek formou fingerfood. Nebo tradiční miniřízečky, variace sýrů, nebo obložené mísy. Kreativitě se zde meze nekladou, je však třeba myslet na to, že vybrat by si měl umět každý.